Senatul a adoptat, luni, Ordonanța de urgență a Guvernului care prevede prelungirea depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, de la 15 martie la 31 iulie. Este prelungit și termenul pentru depunerea formularului 230.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2019 pentru prorogarea unor termene, aflat în procedură de urgență, a fost adoptat de senatori cu 94 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și o abținere.

Comisia pentru buget din cadrul Senatului a întocmit un raport de admitere a inițiativei.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. În anul 2019, se prorogă de la 15 martie inclusiv, la 31 iulie inclusiv, următoarele termene:

-termenul prevăzut pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice
-termenul pentru depunerea formularului 230 -Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3% din impozitul pe veniturile din salarii și din pensii-
-termenul pentru plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice
-termenul pentru acordarea bonificației pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță și din plata integrală a obligațiilor fiscale”, potrivit raportului comisiei sesizate.

De asemenea, proiectul legislativ prevede că „în anul 2019, se prorogă termenul până la care organul fiscal central transmire, în sistem informatic, unităților Trezoreriei Statului, fișierul care cuprinde valoarea bonificației acordate reprezentând contribuția de asigurări sociale, de la 31 martie inclusiv, la 16 august inclusiv”.

Inițiatorul este Guvernul României.

Senatul a adoptat propunerea legislativă în calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaților fiind decizională.

Guvernul a adoptat pe 12 martie OUG privind prelungirea de la 15 martie până la 31 iulie a termenului de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/senat-depunerea-declaratiei-unice-privind-impozitul-pe-venit-se-prelungeste-pana-pe-31-iulie-54070.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/senat-depunerea-declaratiei-unice-privind-impozitul-pe-venit-se-prelungeste-pana-pe-31-iulie-54070-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv