Guvernul venezuelean a anunțat duminică reducerea duratei zilei de lucru și suspendarea cursurilor în școli din cauza numeroaselor pene de curent în întreaga țară, relatează AFP.

Ziua de lucru în companiile private și în administrații se va încheia la orele 14:00, a declarat ministrul Comunicațiilor, Jorge Rodriguez pentru televiziunea publică. El a justificat această decizie prin necesitatea “de a asigura continuitatea serviciului de distribuire a curentului electric”.

Noi demonstrații au avut loc duminică la Caracas pentru a protesta față de numeroasele pene de curent care afectează Venezuela de la începutul lunii martie. Unele dintre aceste manifestații au fost suprimate de grupuri civile înarmate.

Președintele Nicolas Maduro, care a atribuit aceste pene de curent unor acte de sabotaj, a dat undă verde organizațiilor civile care îl sprijină să intervină pentru reprimarea manifestanților pe care îi acuză că doresc înlăturarea sa de la putere.

Caracas și 20 din cele 23 de state venezuelene au rămas fără curent electric vineri seara, iar multe regiuni s-au confruntat sâmbătă cu aceeași situație. Pene uriașe de curent au afectat deja țara între 7 și 14 martie precum și în perioada perioada 25 – 28 martie.

“Nu avem apă, lumină, internet, telefon, suntem rupți de lume, am ajuns la cea mai rea situație pe care ne-o putem imagina”, a afirmat Joaquin Rodriguez, avocat în vârstă de 54 de ani, care a participat la manifestații în cartierul Los Palos Grandes din Caracas.

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a anunțat duminică intrarea în vigoare a unui plan de “raționalizare” a alimentării cu energie electrică timp de o lună. 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv