Presedintele algerian, Abdelaziz Bouteflika, ar putea demisiona săptămâna aceasta, au anunțat duminică posturile de televiziune Ennahar și El Bilad, după proteste masive și presiuni din partea armatei, cerând ca acesta să pună capăt celor 20 de ani de când se află la putere, relatează Reuters.

Aceste informații vin după ce șeful armatei, generalul-locotenent Ahmed Gaed Salah, a reînnoit, sâmbătă, un apel către Consiliul Constituțional pentru a-l declara pe Bouteflika de 82 de ani în incapacitate de a mai ocupa funcția.

În încercarea de a înăbuși demonstrațiile, Bouteflika a declarat, pe 11 martie, că renunță la planurile pentru un al cincilea mandat.

Bouteflika, care a apărut rar în public, de când a suferit un accident vascular cerebral în 2013, și-ar putea anunța demisia marți, a anunțat Ennahar TV, citând surse politice.

El Bilad TV, citând surse anonime, a transmis de asemenea că președintele va demisiona săptămâna aceasta.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/efectul-protestelor-masive-si-al-presiunii-fortelor-militare-presedintele-algeriei-aflat-de-20-de-ani-la-putere-ar-putea-demisiona-saptamana-aceasta-54053.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/efectul-protestelor-masive-si-al-presiunii-fortelor-militare-presedintele-algeriei-aflat-de-20-de-ani-la-putere-ar-putea-demisiona-saptamana-aceasta-54053-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv