Probe din șamponul pentru bebeluși Johnson & Johnson nu au trecut testele de calitate efectuate în statul indian Rajasthan, potrivit unui anunț public al autorității statale de supraveghere a produselor de drogherie, informează Reuters.

 

Aceste constatări vin la doar câteva luni de la lansarea anchetei asupra pudrei de talc pentru copii, produsă de acceași companie, pentru a vedea daca conține azbest, ingredient care poate cauza cancer.

Reprezentanții Johnson & Johnson au declarat, la sfârșitul lunii februarie, că a fost reluată producția pudrei de talc, după ce testele guvernamentale au constatat că nu există azbest în produs.

Autoritatea din Rajasthan a declarat ca eșantioanele de șampon pentru bebeluși Johnson & Johnson, extrase din două loturi, au căzut la testul calității, deoarece s-a dovedit că au în compoziție „ingrediente dăunătoare”. Afirmațiile nu au fost detaliate.

Un purtător de cuvânt al Johnson & Johnson a declarat că rezultatele primite de la supraveghetor au arătat că în eșantioane a fost descoperit formaldehida, ingredient utilizat la fabricarea materialelor de construcții, un cunoscut agent cancerigen. „Nu acceptăm rezultatele intermediare care ne-au fost date, care menționează faptul că eșantioanele ar <<conține ingrediente dăunătoare – identificate drept pozitive în privința formaldehidei>>”, a declarat acesta.

„Noi susținem fără echivoc că produsele noastre sunt sigure și că procesele de asigurare sunt printre cele mai riguroase din lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al J & J, adăugând că societatea a contestat rezultatele testului interimar al analizei guvernamentale bazate pe „metode necunoscute și nespecificate”.

Cele două loturi de șampon pentru copii testate urmează să expire în septembrie 2021 și au fost produse la fabrica companiei, din statul de nord Himachal Pradesh, conform avizului de supraveghere.

„Am confirmat autorităților indiene că nu adăugăm formaldehidă ca ingredient în șamponul nostru și că acesta nici nu conține vreun ingredient predispus să elibereze formaldehida”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Autoritatea de reglementare federală și omologii săi din statele indiene au lansat o investigație privind pudra de talc produsă de Johnson&Johnson, ca urmare a unui articol din presă, publicat în decembrie, potrivit căruia compania este conștientă că produsul conține azbest, ingredient cauzator de cancer. Johnson&Johnson a descris respectivul articol drept „unilateral, fals și inflamator”.

Pudra de talc Johnson&Johnson este unul dintre cele mai recunoscute produse străine din India. Compania se află pe primul loc în topul vânzărilor de articole pentru bebeluși și copii pe piața indiană, conform companiei de cercetare de piață Euromonitor.

rootstireaActualitate/Esential
Probe din șamponul pentru bebeluși Johnson & Johnson nu au trecut testele de calitate efectuate în statul indian Rajasthan, potrivit unui anunț public al autorității statale de supraveghere a produselor de drogherie, informează Reuters.  Aceste constatări vin la doar câteva luni de la lansarea anchetei asupra pudrei de talc pentru...

Preluat de la romania ntv