O persoană a fost amendată cu 1.000 de lei din cauza unui comentariu făcut pe Facebook la o acțiunea a Poliției Locale Câmpia Turzii, adresând injurii. Pentru că nu s-a prezentat la Poliție, persoana respectivă a mai primit 500 de lei amendă.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliția Locală Câmpia Turzii, persoana care a jignit pe Facebook polițiștii a fost invitată la sediul instituției, dar a refuzat să se prezinte, astfel că a mai primit o amendă de 500 de lei.

„În data de 1 aprilie 2019 agenții de poliție locală din cadrul Serviciului Public Poliția Locală Câmpia Turzii au sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei un cetățean din localitate pentru cuvintele jignitoare și obscene aduse pe rețeaua de socializare Facebook, la adresa instituției și a polițiștilor locali, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acesteia. Persoana a fost invitată, ulterior, la sediul Poliției Locale, pentru a da detalii cu privire la fapta sa, aceasta refuzând prezentarea, fiind sancționată cu amendă contravențională și pentru această faptă cu suma de 500 de lei, conform Legii nr 61/1991, republicată”, se arată în comunicat.

Polițiștii locali au precizat că în urma comunicatului de presă intitulat ”Poliția Locală Câmpia Turzii în acțiune”, postat pe pagina de Facebook a Primăriei Câmpia Turzii în data de 29 martie, persoana respectivă „a adresat cuvinte jignitoare și obcene la adresa insituției și a polițiștilor locali, sub formă de comentariu”.

„În baza deciziei instanțelor de judecată românești, rețeaua de socializare Facebook, precum și conturile deschise pe această platformă, reprezintă spațiu public și nu privat, iar fapta săvârșită încalcă prevederile Legii nr. 61/1991, republicată, reprezentând contravenții, acestea fiind, astfel, sancționate în conformitate”, se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpia Turzii, Cristina Tudor, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că persoana amendată și-a șters comentariul care conținea cuvinte obscene și injurii, dar mesajul a fost salvat și se află la dosarul de contravenție.

Postarea polițiștilor locali din Câmpia Turzii se referea la o acțiunea pentru prinderea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală care nu respectă regulile de circulație.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/barbat-amendat-cu-1-000-de-lei-din-cauza-unui-comentariu-la-o-postare-a-politiei-locale-54066.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/04/barbat-amendat-cu-1-000-de-lei-din-cauza-unui-comentariu-la-o-postare-a-politiei-locale-54066-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv