Un tânăr de 28 de ani din orașul Buzău a ajuns să-și vândă mașina ca să facă rost de bani, având nevoie de 15.000 de euro. Diagnosticat cu insuficiență renală cronică și aflat acum în situația de a face dializă, tânărul are nevoie de un transpant de rinichi.

Apelul tânărului a fost lansat pe Facebook, unde a fost creată și o strângere de fonduri.

Tânărul în vârstă de 28 de ani povestește că totul a început în anul 2014, când a început să aibă dureri în piept. Medicii i-au dat diagnosticul, în urma investigațiilor: insuficiență renală cronică.

„A sosit verdictul dureros, medicii mi-au spus că un rinichi este stafidit și nu mai functionează deloc, iar celălalt este pe cale să cedeze, motiv pentru care am început dializa. M-am înscris la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, unde într-un termen foarte scurt am avut norocul să găsesc un rinichi cu care să fiu compatibil. Până atunci, părinții mei au făcut o serie de analize și testul de compatibilitate și din păcate rezultatul a fost unul negativ. Am făcut transplantul, totul a decurs normal”, a povestit Ciprian pe Facebook.

Însă totul a decurs normal până la începutul acestui an. Iar acum, tânărul face dializă și are nevoie din nou de un transplant de rinichi.

„După o perioadă, analizele au început din nou să iasă tot mai rău, asta până în data de 3 ianuarie 2019, când a cedat și acesta și am început din nou dializa, așa că vă rog dacă puteți să mă ajutați cât de puțin. (…) Cine face dializa știe ce înseamnă și prin ce trebuie să trec din 2 în 2 zile. Vreau să fiu sănătos, să pot ajunge și eu să îmi întemeiez o familie”, a scris tânărul.

Acesta a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că are nevoie de 15.000 de euro. Suma nu este mare, dar de acești bani nu dispune, așa că a hotărât să-și vândă și mașina.

„Am scos mașina la vânzare. Sper să o dau zilele acestea. Am nevoie de bani. Am cerut pe ea 2.500 de euro. Am prieteni cu mașină, are cine să mă ajute cu un mijloc de transport. Luni mă duc la control. Am nevoie de un nou transplant. Rinichiul transplantat nu a mai mers. Caut alt rinichi acum. Mă înscriu pe lista de așteptare, dar o să fiu pe lista doi și pot aștepta și ani de zile. Mă descurc singur, așa cum pot”, a declarat tânărul.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/un-tanar-isi-vinde-masina-ca-sa-faca-rost-de-bani-pentru-un-transplant-de-rinichi-54021.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/un-tanar-isi-vinde-masina-ca-sa-faca-rost-de-bani-pentru-un-transplant-de-rinichi-54021-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv