Starețul Ioasaf Boiciuc, de la Mănăstirea Cotmeana, județul Argeș, care a fost înregistrat amenințând enoriașii și jignindu-l pe președintele Klaus Iohannis, a fost oprit de la slujire, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului declanșând, vineri, o anchetă.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, părintele Stareț Ioasaf Boiciuc a fost oprit de la slujire.

„Ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârșit în biserica așezământului monahal (… pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Statutului pentru organziarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în comunicatul citat.

După finalizarea anchetei, reprezentanții Bisericii vor lua măsurile pastorale și administrative care se impun.

Reprezentanții Arhiepiscopiei arată că Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc „se află de mai mult timp sub tratament medicamentos”, din cauza unor suferințe mai vechi.

O înregistrare în care un preot amenință cu bătaia enoriașii și îl jignește pe președintele Klaus Iohannis a fost postată pe Facebook, vineri, și a devenit virală, aceasta fiind realizată la Mănăstirea Cotmeana, din județul Argeș.

„Un preot călugăr din Mănăstirea argeșeană Cotmeana își amenință cu bătaia enoriașii, dacă mai vorbesc în timpul slujbei. Vajnicul slujitor al Domnului nu uită nici de președintele României, pe care îl înjură și jignește”, este comentariul pus pe Facebook, alături de înregistrarea realizată în interiorul lăcașului de cult.

Pe înregistrare, preotul se aude cum țipă la enoriași, le spune “dobitoci” și îi amenință că “ vă dau peste bot și vă scot dinții”.

“Dobitoci. Mergeți, fraților, în pădure și puneți-vă ștreangul și la revedere. Că, oricum, vă așteaptă iadul. LaCotmeana nu se vorbește în biserică! Fiți atenți că vă dau peste bot și vă scot dinții. (…)Nu vă place ce vă învăț, vă rog să nu veniți aici”, se aude vocea preotului.

Omul bisericii îl jignește și pe președintele României, Klaus Iohannis.

„Cui nu îi convine, spuneți-i lui Iohannis (…) Jucați-vă cu mine. Nu aveți un preot de doamne-ajută, toți sunt niște nenorociți, foarte rar câte unul găsești de doamne-ajută. Nu vă place ce vă învăț, nu mai veniți aici, eu știu să slujesc și singur”, mai spune preotul.

Înregistrarea are mii de distribuiri și comentarii.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/staret-oprit-de-la-slujire-dupa-ce-i-a-amenintat-cu-bataia-pe-enoriasi-si-l-a-injurat-pe-iohannis-54023.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/staret-oprit-de-la-slujire-dupa-ce-i-a-amenintat-cu-bataia-pe-enoriasi-si-l-a-injurat-pe-iohannis-54023-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv