Reprezentanții ISU Gorj au făcut public, vineri, un apel la 112 al unui bărbat din Târgu-Jiu care a anunțat că vede o casă în flăcări, când, de fapt, el era cu un prieten la cârciumă. Pompierii fac apel la cei care sună la 112 să nu ocupe rețeaua cu urgențe false.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, Florin Chisim, a făcut public, pe pagina de Facebook, un apel telefonic primit joi seara, pentru a atrage atenția că în timp ce este preluat un apel fals, altă persoană așteaptă să îi fie preluată o urgență reală.

„Viața bate filmul! Celebrele personaje Celentano și Firicel, interpretate cu succes de actorii Adrian Văncică și Toma Cuzin, pot fi cu ușurință asimilate în viața reală. Joi seară, la ora 21.45, apel pe 112: incendiu la o casă pe Bulevadul Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu. Datele apelantului au fost insuficiente, pentru că apelul s-a întrerupt. Într-o astfel de situație nu riști, așa că au fost alertate echipajele de intervenție și imediat, către locul cu pricina, și-au început deplasarea două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Surpriza a fost că pe bulevard nu se vedea fum, nu se vedeau flăcări, nici urmă de incendiu. În zadar dispecerul încerca să contacteze apelantul, pentru că nu mai răspundea nimeni. Echipajele opresc lângă doi trecători care se deplasau agale și puțin legănat. Altă surpriză: unul dintre ei era chiar apelantul!”, scriu reprezentanții ISU Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit acestora, cei doi bărbați au fost amendați de polițiștii pentru apelul nejustificat la 112.

„Nu le vom da numele, așa că o să le zicem fictiv Celentano și Firicel”, spune Chisim, care redă conversația dintre apelanți și pompieri.

„Unul dintre colegii noștri: – Să trăiți! Ați văzut cumva un incendiu pe strada asta!

Celentano: – Normal! E mai în spate. Ca eu am sunat la pompieri!

Colegul nostru: – Ne puteți indica mai exact locul pentru că nu se vede nimic?

Celentano: – Păi noi eram la cârciumă și de la masă am văzut că ardea o casă.

Firicel: – Așa e domn’ șef! L-am văzut amândoi!”.

Polițiștii ajunși la fața locului i-au urcat pe cei doi în autospecială și toată lumea a plecat la cârciuma de unde se vedea incendiul.

„Reconstituire: se așează Celentano și cu Firicel la masă, exact în aceeași poziție din care văzuseră incendiul. Cum seara era plină de surprize, iată o altă surpriză: incendiul nu se mai vedea! Pe principiul 《Bă ești prost?》, 《Bă ești nebun?》, Celentano și Firicel se uitau mirați unul la altul. (…) Acum Celentano și Firicel trebuiau s-o dreagă cumva”, mai spune Florin Chisim, care redă discuția dintre cei doi bărbați care „au văzut” incendiul, în timp ce erau la cârciumă/

„- Domn’ șef poate s-a stins!

– Așa e domn’ șef! Poate s-a stins! Că noi am sunat la pompieri și am plecat!”.

Cei doi bărbați au fost amendați pentru că au pus pe drum în mod nejustificat autoritățile.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/aflati-la-carciuma-doi-barbati-au-sunat-la-112-si-au-spus-ca-vad-o-casa-in-flacari-pe-principiul-ba-esti-prost-ba-esti-nebun-54024.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/aflati-la-carciuma-doi-barbati-au-sunat-la-112-si-au-spus-ca-vad-o-casa-in-flacari-pe-principiul-ba-esti-prost-ba-esti-nebun-54024-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv