Mai multe atacuri neprovocate asupra comunității rromilor din Franța au erupt după ce numeroase acuzații false despre răpirea unor copii au apărut pe rețelele de socializare, relatează BBC.

Cu toate acestea, polițiștii spun că avertizările despre „un bărbat într-o dubiță” care răpește copii de pe străzi sunt „total nefondate”.

În jur de 20 de persoane au fost arestate luni noapte, după ce au atacat comunitatea romilor cu arme improvizate. Șeful poliției din una dintre suburbii avertizează polițiștii despre o „psihoză care începe să se răspândească”.

Declarații despre un bărbat într-o dubiță care răpește copii, cel mai probabil pentru trafic de minori și trafic ilegal cu organe, s-au răspândit în ultimele săptămâni.

Uneori dubița este roșie, uneori galbenă, în regiuni diferite, ori de origine română ori bulgară. Acuzațiile s-au răspândit cu rapiditate pe rețele de socializare precum Whatsapp și Snapchat.

Cu toate acestea, nu există dovezi concrete, relatează BBC.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN FRANȚA?
„Zvonuri despre răpirea unor copii cu ajutorul unei dubițe sunt total nefondate. Nicio răpire nu a fost dovedită”, scrie poliția pariziană, luni, pe Twitter.

„Nu distribuiți informații false, nu incitați la violență”, avertizează aceștia.

Atacurile de luni noapte asupra comunității rromilor au avut loc în nord-estul orașului Paris. Postul francez de televiziune BFMTV spune că atacatorii s-au înarmat cu bâte de baseball, cuțite și pietre. Între două regiuni, 70 de persoane au făcut parte din „mulțimea răzbunătoare”.

Autoritățile orașului s-au alăturat poliției și au spus că nu există niciun caz de persoane dispărute, care ar fi putut fi răpite în acest fel.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/violente-impotriva-romilor-romani-si-bulgari-la-paris-francezii-panicati-ca-un-barbat-intr-o-dubita-alba-le-rapeste-copii-pentru-a-le-fura-organele-54004.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/violente-impotriva-romilor-romani-si-bulgari-la-paris-francezii-panicati-ca-un-barbat-intr-o-dubita-alba-le-rapeste-copii-pentru-a-le-fura-organele-54004-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv