Un înalt oficial din industria de apărare a afirmat joi că Rusia trimite echipament militar Venezuelei, transmite DPA, care preia o știre Interfax.

Viktor Kladov, director pentru cooperare internațională al companiei de stat Rostec, producătoare de armament, a declarat la o expoziție de specialitate din Malaezia că “Venezuela se află într-o situație dificilă. De aceea, este necesar să sprijinim un nivel suficient de pregătire de luptă pentru Venezuela, cu echipament produs în Rusia” și a adăugat că “această activitate este în curs de desfășurare și este, desigur, corectă”. El a apreciat că “Venezuela este partenerul nostru tradițional, de încredere. Menținem colaborarea”.

Kladov a mai spus că Rusia construiește în Venezuela o fabrică de pistoale mitralieră Kalașnikov și un centru de service pentru elicoptere.

DPA reamintește că firma producătoare Kalașnikov își anunțase deja intenția de a începe anul acesta montajul armelor automate model AK-103 în Venezuela, cu o capacitate anuală de 25.000 de bucăți.

Rusia sprijină regimul de la Caracas condus de Nicolas Maduro, președintele reales anul trecut în urma unui proces electoral despre care opoziția și țările occidentale consideră că a fost fraudulos. Moscova a acordat în ultimii ani Venezuelei credite de ordinul miliardelor de dolari.

Săptămâna aceasta, oficiali militari ruși au ajuns în capitala venezueleană, în cadrul unei misiuni despre care atașatul militar venezuelean la Moscova a declarat că este “de cooperare militară și tehnică” și în niciun caz “legată de o posibilă desfășurare de operațiuni militare”. Președintele american Donald Trump a reacționat avertizând că “Rusia trebuie să plece” din Venezuela, iar Ministerul rus de Externe a replicat că Rusia “nu amenință pe nimeni”, spre deosebire de SUA. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/rusia-se-implica-in-inarmarea-venezuelei-54008.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/rusia-se-implica-in-inarmarea-venezuelei-54008-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv