Un profesor de sport de la o școală gimnazială din Alba Iulia, acuzat că îmbrățișa și mângâia eleve cu vârste de sub 13 ani, a fost trimis în judecată. Profesorul este acuzat și că a jignit mai mulți elevi, numindu-i „grăsani, incapabili sau curcan gras bun de pus în cuptor”.

Ancheta procurorilor a pornit la începutul lunii martie 2018, după ce părinții au sesizat conducerii școlii respective comportamente indecente ale profesorului de sport.

Acesta era acuzat că ar fi avut un comportament neadecvat și ar fi făcut comentarii și gesturi nepotrivite la adresa elevelor, cu vârste sub 13 ani. Cercetarea s-a încheiat cu trimiterea în judecată a profesorului, pentru coruperea sexuală a minorilor și purtare abuzivă, iar în dosarul înregistrat în 26 martie, la instanța din Alba Iulia, sunt 6 persoane care se consideră vătămate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, procuror Adrian Căbulea, s-a dispus trimiterea în judecată a lui O.V. pentru corupere sexuală a minorilor și purtare abuzivă.

„În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o școală gimnazială din municipiul Alba Iulia, în timpul orelor de educație fizică inculpatul O.V. a efectuat acte de natură sexuală (îmbrățisări și mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o școală gimnazială din municipiul Alba Iulia, în timpul orelor de educație fizică inculpatul O.V. a utilizat expresii jignitoare de genul <idioți, incapabili, handicapați, grăsani, proști, mocofani, tâmpiți, vacă, curcan gras bun de pus în cuptor” față de elevii din două clase. Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea dosarului la instanță, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori, pentru trimiterea în judecată.

Bărbatul este de peste 20 de ani profesor la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia și are o vechime de peste 40 de ani în învățământ. La data izbucnirii scandalului, directorul școlii a declarat că a mai avut reclamații și în trecut.

„A mai avut în 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii – corecție cu mătura – care s-a soldat cu un dosar penal și o condamnare de 4 luni cu suspendare. Totul a pornit de la sesizările părinților care au reclamat că profesorul are un limbaj și un comportament neadecvat față de elevi. Limbaj vulgar, jigniți copiii, făcuți în toate formele. Vorbim de copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 anii, că ar pipăi fetele, că le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denotă tentă sexuală”, declara Ramona Popa, director Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” din Alba Iulia.

După sesizările făcute de părinții elevelor, la școală a fost convocată o comisie disciplinară care a decis sancționarea profesorului de sport cu diminuarea salariului cu 15%, timp de 6 luni, interzicerea orelor suplimentare și supravegherea lui de către alte cadre didactice, în timpul orelor de curs.

În primăvara anului trecut, profesorul declara că este nevinovat, iar contactul fizic cu elevele nu a fost de natură sexuală.

„În declarația pe care am dat-o am explicat că sunt situații la sport când se poate realiza un contact fizic, se coordonează o mișcare, se acordă ajutor, dar în aceste situații nu poți să mergi mai departe ca să realizezi un contact cu nuanță de tandrețe sau chiar și cu violență. Sunt foarte atent în astfel de situații pentru că am avut probleme în trecut. Am greșit totuși că am dat niște note mai mici, am făcut niște observații când nu aveau echipamentul corespunzător la oră”, spunea profesorul.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/profesor-de-sport-acuzat-ca-imbratisa-si-mangaia-eleve-trimis-in-judecata-54005.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/profesor-de-sport-acuzat-ca-imbratisa-si-mangaia-eleve-trimis-in-judecata-54005-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv