Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat joi că Israelul este gata să efectueze o operațiune militară pe scară largă în Gaza, unde palestinienii au anunțat că vor protesta sâmbătă de-a lungul frontierei, transmite AFP.

Netanyahu a precizat că înainte de intervenția armată vor fi încercate “toate celelalte posibilități”. “Toți israelienii trebuie să știe că dacă suntem împinși într-o campanie amplă, o vom declanșa de pe o poziție de forță și securitate”, a spus prim-ministrul. “În ultimele zile am dat ordine să fie trimise întăriri, mai multe vehicule, și să fie pregătită o campanie extinsă”, a anunțat el după ce a vizitat efectivele de infanterie și blindate staționate în apropierea frontierei cu Gaza.

Palestinienii din Fâșia Gaza intenționează să marcheze un an de la declanșarea protestelor denumite “marele marș al reîntoarcerii”. În fiecare vineri, începând din 30 martie 2018, au avut loc proteste la frontiera blocată de armata israeliană. Manifestanții cer ridicarea blocadei și revenirea în teritoriile palestiniene a conaționalilor lor alungați la înființarea statului Israel, în 1948.

AFP reamintește că Israelul și gruparea Hamas, care controlează Fâșia Gaza din 2007, s-au ciocnit în ultimii ani în trei conflicte armate. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/premierul-netanyahu-avertizeaza-ca-israelul-este-pregatit-pentru-o-operatiune-militara-pe-scara-larga-in-gaza-54009.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/premierul-netanyahu-avertizeaza-ca-israelul-este-pregatit-pentru-o-operatiune-militara-pe-scara-larga-in-gaza-54009-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv