Suveranul pontif, care a refuzat luni să lase mai mulți credincioși să-i sărute inelul, a explicat că a acționat astfel de teamă răspândirii microbilor în rândul pelerinilor, a precizat joi Vaticanul, potrivit AFP

“Papa mi-a spus că nu a permis sărutul inelului la Loreto din motive de igienă. Nu pentru sine, ci pentru a evita contaminarea atunci când sunt cozi lungi de persoane. Lui, personal, îi place să îmbrățișeze oamenii”, a explicat joi directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti.

Un montaj video al vizitei efectuate de suveranul pontif luni la sanctuarul din Loreto, în centrul Italiei, a devenit ”viral” pe rețelele de socializare.

Alimentat la început de comentatorii cei mai tradiționaliști din cadrul Bisericii, care au vrut să îl critice astfel pe papa, incidentul a suscitat numeroase interpretări.

Din imagini reiese clar că papa îi respinge pe cei care, așezați la o coadă lungă după terminarea slujbei, încearcă să-i sărute inelul.

Suveranul pontif își retrage mâna în mod precipitat, surâzând în continuare credincioșilor, pe care pare că vrea să-i expedieze cât mai repede. Urma într-adevăr să se întâlnească cu mai mulți bolnavi care îl așteptau într-o altă aripă a sanctuarului.

Înaintea acestei secvențe, înregistrarea video îl arată pe papă petrecând mai mult timp pentru a saluta zeci de călugări capucini, apoi măicuțe. Unii îi strâng mâna, alții îl îmbrățișează, câțiva îi sărută inelul pontifical.

Vizitatorilor li se recomandă, de către cei responsabili cu protocolul din echipa suveranului pontif, să nu stea în genunchi, un gest pe care papa Francisc, asemenea predecesorului său, Benedict al XVI-lea, nu îl apreciază.

Papa Francisc, fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio, care este adeptul relațiilor simple și directe cu credincioșii, strânge sute de mâini în fiecare săptămână, nu respinge îmbrățișările luni și nici sărutul pe obraz – un contact cu mii de potențiali microbi care nu pare să-i creeze temeri pentru propria sănătate.

Inelul aflat în centrul controverselor din această săptămână nu este ”inelul pescarului”, din argint placat cu aur, pe care Francisc l-a primit cu ocazia slujbei de întronizare și care simbolizează puterea pontificală.

Este vorba despre un inel primit cu ocazia hirotonirii ca episcop în 1992 la Buenos Aires, dezvăluie publicația franceză La Croix, ”inelul pescar” aflându-se în custodia Secretariatului de Stat.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/papa-francisc-nu-i-a-lasat-pe-credinciosi-sa-i-sarute-inelul-de-tema-raspandirii-microbilor-54012.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/papa-francisc-nu-i-a-lasat-pe-credinciosi-sa-i-sarute-inelul-de-tema-raspandirii-microbilor-54012-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv