Membrii Parlamentului britanic au votat luni seară un amendament prin care s-a decis preluarea controlului procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană de la Guvern, relatează BBC.

Amendamentul a fost votat cu un raport de voturi de 329/302.

Parlamentarii urmează să voteze un amendament privind cererea unei noi prelungiri a Brexit, dacă acordul nu va fi aprobat până în data de 5 aprilie.

Parlamentarii britanici au decis să ia o măsura fără precedent pentru a încerca să găsească o metodă de compromis în impasul cu Uniune Europeană, mai exact pentru a găsi alternative la acord care ar putea obține aprobarea Parlamentului.

Membrii Parlamentului urmează să voteze miercuri mai multe opțiuni de gestionare a Brexit, printre care o relație mai apropiată cu Bruxellesul, ca mai apoi să împingă Guvernul spre opțiunea acceptată.

Decizia parlamentarilor este o dovadă că prim-ministrul Theresa May și-a pierdut autoritatea, deși a declarat luni că Guvernul nu va fi legat de așa-numitul „vot indicativ” de miercuri.

Treizeci de parlamentari conservatori au votat luni seară împotriva Guvernului, trei dintre aceștia (Richard Harrington, Alistair Burt, Steve Brine) demisionând în urma votului.

Secretarul laburist Keir Starmer a descris înfrângerea Guvernului de luni ca fiind „umilitoare”.

„O altă înfrângere umilitoare pentru prim-ministru, care a pierdut complet controlul asupra partidului său, asupra cabinetului și asupra procesului de Brexit”, a transmis parlamentarul prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Amendamentul votat a fost propus de parlamentarul conservator Oliver Letwin, după ce Theresa May a recunoscut că încă nu există suficientă susținere în Parlament față de acordul negociat cu oficialii Uniunii Europene.

Premierul Theresa May a declarat luni că nu există suficient sprijin din partea parlamentarilor britanici pentru un nou vot pe tema acordului de Brexit negociat de Guvernul de la Londra cu UE, care a fost deja respins de două ori de Parlamentul britanic

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/parlamentarii-britanici-au-preluat-controlul-brexit-de-la-guvern-53958.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/parlamentarii-britanici-au-preluat-controlul-brexit-de-la-guvern-53958-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv