Circa 900.000 de doze de vaccin împotriva holerei administrat pe cale orală sunt în drum spre Mozambic, unde accesul la apă curată este o problemă majoră la 11 zile după ce ciclonul Idai a lovit sud-estul Africii, a declarat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează dpa.

OMS este pregătită să trateze bolile diareice în zonele lovite de ciclon, a declarat la Geneva reprezentantului OMS în Mozambic, Djamila Cabral.

”Familii, femei gravide, bebeluși trăiesc în adăposturi temporare în condiții groaznice, fără siguranța aprovizionării cu alimente sau a apei curate și a canalizării”, a spus Cabral.

Organizația se pregătește de asemenea pentru o creștere a numărului cazurilor de malarie în săptămânile următoare, a mai spus oficialul OMS.

Operațiuni intense de salvare au continuat marți în Mozambic, Malawi și Zimbabwe, unde ciclonul Idai a provocat moartea a peste 700 de persoane și a condus la strămutarea a altor 600.000.

Numărul morților este așteptat să crească pe măsură ce apele se retrag, potrivit ONU.

Cel puțin trei milioane de persoane, inclusiv un milion de copii, au fost afectate de ciclon, care a distrus locuințe și a provocat inundații devastatoare, a afirmat ONU.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/oms-a-livrat-900-000-de-doze-de-vaccin-impotriva-holerei-catre-mozambic-53977.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/oms-a-livrat-900-000-de-doze-de-vaccin-impotriva-holerei-catre-mozambic-53977-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv