Spitalul Clinic Sanador anunță, marți, că, în urma cercetărilor efectuate de Colegiul Medicilor București în cazul decesului copilului de un an și 10 luni, activitatea chirurgicală a medicilor sancționați a fost suspendată.

Reprezentanții Spitalul Clinic Sanador precizează că unitatea spitalucească a reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală.

“Activitatea secției de Pediatrie, precum și a celor 18 linii de gardă permanente care deservesc toate secțiile spitalului, se desfășoară în continuare în parametri normali pentru a putea rezolva cu succes toate cazurile medicale ale pacienților, indiferent de vârsta sau de complexitatea situațiilor medicale. (…) Cercetarea internă realizată de managementul spitalului indică faptul că nevoile medicale intra și post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internațională și au ținut cont de toate afecțiunile pacientului anterioare internării în spital, așa cum rezultă din Foaia de Observație, singurul document care înregistrează în mod obiectiv evoluția pacientului”, potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic Sanador.

Unitatea spitalicească își exprimă întreaga disponibilitate și deschidere de colaborare cu instituțiile statului implicate în cercetarea acestui caz, precizând că va pune la dispoziția acestora toate documentele medicale și informațiile care să ajute la determinarea exactă a evenimentelor.

“Spitalul Clinic Sanador efectuează anual peste 12.000 de intervenții chirurgicale cu grade diferite de complexitate, pacienții care dețin recordul absolut în ceea ce privește vârsta fiind un bebeluș de 1 lună și o doamnă cu vârsta de 100 de ani. Indiferent de contextul medical al unui pacient, de bolile asociate, de starea generală de sănătate anterioară, de complicațiile intra sau post-intervenție ce pot apărea, chiar și în cazul celor mai simple manevre medicale, dramatismul unui astfel de eveniment cum este decesul unui pacient nu poate fi alinat nici de gândul salvării a mii de alți copii, nici de conștiința de a fi făcut tot ce este uman și medical posibil pentru a salva această viață”, potrivit sursei citate.

Reacția Spitalului Clinic Sanador vine după ce Colegiul Medicilor a decis sancționarea, prin vot de blam, a medicilor care s-au ocupat de băiețelul de un an și 10 luni care a murit după o operație de hernie inghinală, deoarece concluzia anchetei arată că nu au fost respectate normele legale privind activitatea medicilor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/cazul-copilului-decedat-dupa-operatia-de-hernie-in-urma-sanctionarii-simbolice-de-la-colegiul-medicilor-sanador-anunta-ca-medicii-au-suspendata-activitatea-chirurgicala-53974.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/cazul-copilului-decedat-dupa-operatia-de-hernie-in-urma-sanctionarii-simbolice-de-la-colegiul-medicilor-sanador-anunta-ca-medicii-au-suspendata-activitatea-chirurgicala-53974-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv