În Venezuela s-a produs luni a doua mare pană de curent, după cea din 7 martie, care a afectat țara timp de o săptămână, relatează AFP.

Alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt la ora locală 13.20 în majoritatea cartierelor din capitala Caracas, iar pe Twitter se semnalează lipsa curentului și în alte mari orașe din vestul țării, printre care Barquismento și Barinas, precum și în zona de frontieră cu Columbia. La Maracaibo, potrivit utilizatorilor de internet, tensiunea este instabilă și cu întreruperi.

Venezuelenii folosesc din nou online hashtag-ul #SinLuz (fără lumină), lansat în perioada precedentă de cădere a sistemului energetic național, când s-au confruntat cu efecte care au mers de la sistarea alimentării cu apă la imposibilitatea de a comunica și de a cumpăra alimente și carburanți.

Potrivit unui studiu al parlamentului venezuelean, controlat de opoziție, numai jumătate din spitalele din țară dispun de generatoare proprii. Opoziția a pus prima mare pana de curent pe seama lipsei de investiții în infrastructură și întreținere, în timp ce guvernul socialist condus de Nicolas Maduro a acuzat un atac cibernetic american asupra celei mai mari centrale electrice din Venezuela. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/venezuela-a-doua-pana-de-curent-la-scara-nationala-53956.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/venezuela-a-doua-pana-de-curent-la-scara-nationala-53956-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv