Un înalt responsabil palestinian a criticat duminică anunțul României privind mutarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim ca fiind o “încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene, a dreptului internațional și a rezoluțiilor ONU”, relatează dpa.

“Aceasta nu contribuie decât la eliminarea soluției a două state, singura cale spre pace și stabilitate în întreaga regiune”, a declarat Saeb Erekat, un înalt oficial al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP)

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. “Guvernul României a inițiat un proces de evaluare a oportunității mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunț astăzi, în fața audienței AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat ea, duminică, în cadrul Conferinței Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/palestinieni-mutarea-ambasadei-romaniei-o-incalcare-flagranta-a-drepturilor-palestiniene-53937.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/palestinieni-mutarea-ambasadei-romaniei-o-incalcare-flagranta-a-drepturilor-palestiniene-53937-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv