Laurențiu Marian Peity, unul dintre cei trei românii condamnați la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia, a scăpat de pedeapsa capitală după ce o instanță locală a decis să-i schimbe încadrarea faptei. 
Românul de 32 de ani fusese condamnat la executare prin spânzurare pentru trafic de droguri, dar un complet special de cinci judecători a stabilit zilele trecute ca încadrarea să fie schimbată în posesie de droguri, ceea ce l-a salvat de la moarte. Judecătorii au decis ca acesta să execute 18 ani de închisoare și să primească 10 lovituri de baston de trestie de zahăr. Peity fusese prins în octombrie 2011 cu 3,218.7 grame de metanfetamină. În 2016 a fost condamnat la moarte de trafic de metamfetamină în zona inspecției vamale, la Aeroportul Internațional Kuala Lumpur, iar în 2017 Curtea de Apel a respins recursul formulat. 
Decizia celor cinci judecători se va aplica retroactiv și astfel, timișoreanul, mai are de executat doar 10 ani de închisoare. Avocatul românului, Datuk N. Sivananthan, a cerut clemență din partea instanței, spunând că Laurențiu a fost crescut într-un orfelinat. Reprezentantul lui Peity a explicat că acesta a suferit „o alterare comportamentală” în urma unui accident de mașină, lucru care l-a determinat să fie „ușor influențabil”, scrie malaymail.com. Alți doi români sunt condamnați la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri. Primul este Ionuț Gologan (25 de ani) care a fost arestat în 2012, iar al doilea se numește Daniel Ionel Țurcan, arestat în 2014. 

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv