Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) va relua protestele de stradă, joi, 21 martie, dacă Executivul nu va promova ordonanța de urgență promisă în urmă cu trei săptămâni cu privire la eliminarea pirateriei, informează un comunicat al organizației.

“COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situație și să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licență și fără autorizație, nu sunt altceva decât falși transportatori de persoane”, se spune în comunicatul transportatorilor.

La protest vor participa transportatori autorizați aparținând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule.

“Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizați de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureștiul cu autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară’, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

La sfârșitul lunii februarie, COTAR a amânat protestele anunțate pentru data de 28 februarie, în urma întâlnirii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, și a decis să aștepte publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltării, conform promisiunilor primite.

Potrivit unui comunicat al COTAR, transportatorii au fost invitați la discuții cu ministrul Transporturilor, într-o întâlnire de urgență, pe tema proiectului de modificare a Legii Taximetriei. La întâlnire a participat și viceprim-ministrul și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu.

“În urma întâlnirii de la Ministerul Transporturilor, am convenit, de comun acord, să amânăm protestele anunțate, pentru două săptămâni, timp în care Guvernul va putea lua decizia de a modifica Legea Taximetriei. Întâlnirea s-a încheiat după ora 20:00 și s-a convenit ca vineri, 1 martie 2019, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), să fie publicat anunțul referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003. Dacă va fi promovată și votată ordonanța de urgență pentru eliminarea sintagmei ‘în mod repetat’ din Legea Taximetriei, și trecerea activității de ‘rent a car’, vom renunța la proteste”, a spus Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Ministerul Transporturilor a anunțat că, după parcurgerea etapelor de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. În cadrul discuțiilor, cei doi demnitari și-au manifestat întreaga deschidere pentru rezolvarea problemelor semnalate de către partenerii sociali, se mai spune în comunicat.

În urmă cu o săptămână, pe 13 martie, transportatorii atrăgeau atenția asupra necesității unei ordonanțe de urgență care să elimine pirateria din acest sector de activitate, prin înlăturarea sintagmei “în mod repetat” din Legea taximetriei.

“Mesajul transportatorilor rutieri de persoane este simplu: ‘Respectați legile acestei țări și înțelegeți ce înseamnă cadrul legal, înainte de a face comentarii aberante, cu scop electoral!’ Menționăm că transportatorii nu mai sunt dispuși să accepte folosirea problemelor din acest sector de activitate în scopuri politicianiste, iar cei care și-au fixat ca ‘target’ electoratul progresist de parte dreapta ar trebui să citească întâi legile din România și abia după ce reușesc să le înțeleagă pot să vină cu propuneri legislative coerente, nu cu sloganuri politicianiste care creează haos în domeniul transportului rutier de persoane”, declara Vasile Ștefănescu, la acea dată.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România este reprezentativă la nivel național pe sectorul de activitate “transporturi rutiere”, “școli de conducere auto”, având ca membri federații și asociații din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi și închiriere, școlilor de conducători auto. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/ransportatorii-anunta-proteste-joi-cu-peste-5-000-de-autovehicule-daca-nu-se-elimina-pirateria-53840.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/ransportatorii-anunta-proteste-joi-cu-peste-5-000-de-autovehicule-daca-nu-se-elimina-pirateria-53840-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv