Liviu Dragnea a declarat că o ultimă discuție referitoare la OUG 114 va avea loc săptămâna viitoare cu reprezentanții companiilor din energie și celor din comunicații. Liderul PSD a precizată că așteaptă ca premierul să revină în țară pentru a-i prezenta articolele de modificare a actului normativ.

„Am spus că în această săptămână vom finaliza discuțiile despre sistemul bancar și despre Pilonul II pensii în cadrul Ordonanței 114 și aseară le-am finalizat. Așteptăm ca doamna premier să se întoarcă și să îi prezentăm textul articolului, urmând ca săptămâna viitoare să avem o ultimă discuție pe energie și telefonie mobilă. Suntem în grafic”, a declarat Liviu Dragnea.

Despre reprezentanții din domeniul bancar, liderul PSD susține că aceștia ar trebui să fie puțin mai rezervați și că va fi găsită o soluție în privința OUG 114 agreată de toți actorii implicați.

„Eu m-aș bucura, cu tot respectul pe care îl port acestei bresle (bancilor – n.r.), să fie, după părerea mea, puțin mai rezervați. Nu-mi permit să le spun altceva. Știu că ministrul de Finanțe a avut întâlniri cu Asociația Română Băncilor, domnul Tăriceanu, care nu era în grevă atunci, a avut întâlnire cu Asociația Română a Băncilor, eu am avut întâlniri de lucru cu colegi din Guvern, cu doamna prim-ministru, cu vicepreședintele BNR Florin Georgescu, pentru a găsi cea mai bună formă care să ne păstreze nealterate obiectivele pe care le-am avut în vedere. Și anume, creditarea să meargă în economia reală și să contribuie la creșterea economică. Din câte știu, se pare că va fi o soluție agreată de ambele părți. Dar, mult mai bine să fie mai puțin guralivi, să fim mai puțin guralivi toți în domeniul acesta, care este un domeniu sensibil. Pe noi ne interesează ca gradul de inermediere bancară să crească, ca diferența dintre dobânda de la depozit și dobânda la debitare să fie mai mică, așa cum este și în UE. Ne interesează să stimulăm și am găsit soluții pentru ca băncile să finanțeze creșterea economică. Dacă aceste obiective vor fi susținute, se pare că vor fi, cred că mai puțină politică în speța asta ar fi mai bine pentru toată lumea”, a completat Dragnea.

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat OUG 114 va fi modificată, până pe 31 martie când și-ar aplica efectele, renunțându-se, pe zona bancară, la legarea taxei pe activele bancare de ROBOR. De asemenea, Tăriceanu a anunțat că prețul gazelor va fi plafonat în cazul persoanelor defavorizate și că fondul de pensii private nu va fi desființat.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/dragnea-despre-modificarea-oug-114-suntem-in-grafic-ultima-discutie-saptamana-viitoare-53794.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/dragnea-despre-modificarea-oug-114-suntem-in-grafic-ultima-discutie-saptamana-viitoare-53794-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv