Cetățeanul australian identificat sub numele de Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă, scrisese mai multe nume de personalități istorice pe armele din dotare și pe încărcătoarele lor. Printre figurile istorice se numără și doi domnitori români.

În una dintre ultimele sale postări pe contul de Twitter, înainte ca acesta să fie șters, Brenton Tarrant (28 de ani) a postat mai multe imagini cu încărcătoarele armelor. Pe unul dintre încărcătoare se poate lesne observa numele lui Șerban Cantacuzino, domnitor al Țării Românești între 1678 și 1688.

Numele domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare, poate fi văzut în momentul în care, înainte de a intra în moscheia Al Noor, Brenton Tarrant încarcă pușca cu care este înarmat. Numele este vizibil pe patul puștii.

Pe încărcătoare, Tarrant a mai scris și numele amiralilor Dmitri Seniavin și Edward Codrington, al ofițerului venețian Marc Antonio Bragadin sau al guvernatorului austriac Ernst Rudiger Starhemberg, care a ținut piept otomanilor în Asediul Vienei.

Toate aceste figuri istorice au un element comun: într-un moment sau altul al istoriei au luptat împotriva dominației musulmane a Imperiului Otoman.

Cel puțin 49 de persoane au murit și alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse vineri la moscheile Al Noor și Linwood din Christchurch.

Brenton Tarrant a fost acuzat de crimă și va fi judecat sâmbătă. Alte trei persoane au fost arestate, una dintre acestea urmând să fie eliberată. Autoritățile au anunțat că niciuna dintre persoanele arestate nu se afla pe lista de suspecți teroriști.

Polițiștii au recuperat mai multe arme de la locul incidentului și au descoperit două vehicule încărcate cu exploziv în apropierea celor două clădiri.

Cele două moschei erau pline cu credincioși, care se adunaseră pentru slujba de vineri după-amiază.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/atentatul-din-noua-zeelanda-numele-unor-domnitori-romani-scrise-pe-arma-53796.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/atentatul-din-noua-zeelanda-numele-unor-domnitori-romani-scrise-pe-arma-53796-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv