Uniunea Europeană regretă respingerea Acordului Brexit de către Camera Comunelor, anunță Președinția Consiliului European, precizând că amânarea Brexit va fi aprobată doar în anumite condiții.

“Regretăm rezultatul votului din această seară și suntem dezamăgiți că Guvernul britanic nu a fost în stare să obțină majoritatea pentru acordul negociat (…). Uniunea Europeană a făcut tot ce este posibil pentru ajungerea la un acord. Date fiind clauzele suplimentare de garantare oferite de UE în decembrie, în ianuarie și ieri, este greu să spus ce mai putem face. Dacă există vreo soluție la actualul impas, aceasta poate fi găsită doar la Londra”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Donald Tusk, președintele Consiliului European.

“Dat fiind că mai sunt doar 17 zile până pe 29 martie, votul de astăzi a amplificat semnificativ probabilitatea producerii unui Brexit fără acord. Noi vom continua pregătirile pentru a ne asigura că putem face față unui astfel de scenariu. Dacă Marea Britanie va formula o solicitare rezonabilă pentru amânare, UE va analiza cererea și va decide prin unanimitate. UE va cere o justificare credibilă pentru posibilitatea prelungirii negocierilor și pentru durată. Va trebui asigurată funcționarea eficientă a instituțiilor UE”, precizează oficialul european.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/ue-regreta-situatia-din-marea-britanie-dar-va-accepta-amanarea-brexit-doar-in-anumite-conditii-53758.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/ue-regreta-situatia-din-marea-britanie-dar-va-accepta-amanarea-brexit-doar-in-anumite-conditii-53758-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv