Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în zona orașului Sankt-Petersburg, în apropiere de frontiera cu țările baltice, membre ale Alianței Nord-Atlantice, a anunțat marți Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenția Interfax și de cotidianul Le Figaro.

“Cele mai moderne sisteme de apărare antiaeriană S-400 au fost plasate în poziție de luptă în regiunea Leningrad (în care se află orașul Sankt-Petersburg), pentru a proteja obiective militare, administrative și civile”, anunță Comandamentul militar vestic din Ministerul rus al Apărării.

Un oficial militar din Sankt-Petersburg a declarat pentru Agenția France-Presse că sistemele antiaeriene S-400 le înlocuiesc pe cele de tip S-300.

Conform agenției Interfax, sisteme antiaeriene și antibalistice S-400, care au rază de acțiune de circa 400 de kilometri, urmează să fie instalate peste câteva zile și în Kaliningrad.

Rusia a vândut sisteme antiaeriene S-400 Indiei, dar și Turciei, care este membră NATO, atrăgând critici din partea Occidentului.

Relațiile Rusiei cu Occidentul sunt tensionate în principal din cauza crizelor din Ucraina și Siria.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/rusia-a-instalat-sisteme-antiaeriene-s-400-in-zona-orasului-sankt-petersburg-53755.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/rusia-a-instalat-sisteme-antiaeriene-s-400-in-zona-orasului-sankt-petersburg-53755-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv