Sindicatul Europol, al polițiștilor, precizează că polițistul filmat în Giurgiu, în mașina Poliției, în pantaloni scurți, a evitat producerea unei tragedii din partea unui autoturism cu numere bulgărești care nu acordase prioritate într-o intersecție și care continua să circule haotic.

„Filmulețul cu polițistul în pantaloni scurți conducând o mașină a Poliției Române a făcut înconjurul trusturilor de presă și a rețelelor de socializare”, scriu reprezentanții sindicatului Europol.

Potrivit acestora, polițistul se întorcea de la o activitate sportivă programată la nivelul IPJ Giurgiu, care, conform legislației, se face pe post în timpul serviciului.

„În drum spre sediul postului de poliție unde trebuia parcată autospeciala de poliție, acesta a reușit să evite producerea unei tragedii din partea unui autoturism cu numere bulgărești care nu acordase prioritate într-o intersecție și care continua să conducă haotic, astfel că producerea unui grav accident ar fi fost iminentă. Acesta a reușit să oprească pe acel șofer și a anunțat de îndată polițiștii rutieri aflați în zonă. Astfel dintr-un polițist cu atitudine care a reușit să evite o tragedie, s-a transformat într-un paria al rețelelor de socializare”, adaugă reprezentanții sindicatului Europol.

Conform acestora, polițistul nu a încălcat cu nimic normele de conduită, ba mai mult este un exemplu pozitiv pentru ceilalți polițiști.

IPJ Giurgiu anunța, luni, că a început verificări după ce un polițist a fost filmat în mașina Poliției, în pantaloni scurți, după ce pare că a oprit un șofer.

Imaginile cu un polițist filmat în timp ce urcă la volanul mașinii de Poliție, îmbrăcat în pantaloni scurți, după ce pare că a oprit un șofer, au fost postate pe o pagină Facebook, având ca titlu „polițist îmbrăcat în pantaloni scurți a ieșit la vânat de șoferi în localitatea Ghimpați, județul Giurgiu”.

„Dacă domnul polițist salva o viață fară haina statului era un simplu cetățean, dar să ieși la muncă așa nu știu cât de legal este”, comenta imaginile un utilizator.

„Dacă un polițist în pantaloni scurți vă salva de la o bătaie era bine, dar dacă surprinde o contravenție în flagrant și ia măsuri nu e bine”, comenta un altul.

„Ca șofer puteam să refuz să-i prezint actele? Cred că da!”, scria un alt utilizator.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/europol-politistul-filmat-in-masina-politiei-in-pantaloni-scurti-a-evitat-producerea-unei-tragedii-53751.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/europol-politistul-filmat-in-masina-politiei-in-pantaloni-scurti-a-evitat-producerea-unei-tragedii-53751-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv