MAE a informat, marți, cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croației că începând cu data de 11 martie 2019 au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt, care va avea intensificări puternice la rafală.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, începând cu data de 11 martie 2019, au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt, care va avea intensificări puternice la rafală. Prognozele meteorologice pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarnerić, nordul Dalmației, indică o înrăutățire a condițiilor atmosferice, însoțită de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 130 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice. Regiunea Rijeka, coasta de vest a Istriei și Dalmația mijlocie se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, pentru data de 12 martie 2019, regiunea Dalmația se află sub avertizare meteorologică cod roșu de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h, iar regiunea Split se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt.

”Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat –http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate -http://www.hznet.hr, Autorității Portuare Croate -http://www.portauthority.hr și a Agenției Croate de Aviație Civilă -http://www.ccaa.hr. Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112”, se mai menționează în comunicatul MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660; +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță”(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/atentionare-mae-croatia-coduri-portocaliu-si-rosu-de-vant-puternic-53749.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/atentionare-mae-croatia-coduri-portocaliu-si-rosu-de-vant-puternic-53749-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv