Un gorjean a sunat la ISU, cerând ajutor pentru că sughite de 10 minute. Pompierii i-au recomandat să bea apă, ISU Gorj postând apoi pe Facebook un apel prin care cere oamenilor să sune la 112 doar dacă au o situație de urgență.

Reprezentanții ISU Gorj au făcut public pe pagina de Facebook un apel telefonic primit în urmă cu câteva zile:

Dispecerul: – Bună ziua! Ați sunat la pompieri! Ce urgență aveți?

Apelantul: – Bună ziua! Domnule, de vreo 10 minute sughit!

Dispecerul: – Aveți stări de rău, suferiți de vreo afecțiune?

Apelantul: – Nu, nu mă doare nimic, dar dacă mi se întâmplă ceva de la sughițatul astă?

Dispecerul: – Ați mai pățit până acum?

Apelantul: – Nu, că de aia vă sun!

Dispecerul: – Ați încercat să beți un pahar cu apă? Faptul că sughițați, neavând alte simptome și fără să suferiți de vreo boală, cu siguranță, nu vă pune sănătatea în pericol! Încercați să beți o gură de apă și vă rugăm să reveniți cu un apel pe numărul 112 doar dacă vă simțiți rău!

Apelantul: – Și cum domnule, nu vine nimeni să mă vadă?

Dispecerul: – Simptomele dumneavoastră nu reprezintă o urgență medicală! Nu o să vină nimeni să vă vadă doar pentru că sughițați! Altcineva poate chiar o să aibă nevoie de ajutor și echipajul o să fie ocupat să vă dea dumneavoastră un pahar cu apă! Vă repet că puteți reveni cu un apel pe 112 doar dacă vă simțiți rău!

Apelantul: – Dacă mi se întâmplă ceva, voi o să răspundeți! (…)

Dispecerul: – Întotdeauna ne asumăm răspunderea pentru ceea ce facem! Vă mulțumim pentru “urări” și nu uitați să beți o cană cu apă! O zi frumoasă!

„În tot acest timp telefonul suna și cineva care chiar avea o situație de urgență era în așteptare! Acesta este un apel primit în urmă cu ceva timp în dispeceratul nostru! Nu ai nevoie de înalte studii sau de o capacitate intelectuală extraordinară să realizezi că sughițul nu reprezintă o urgență medicală! Nici pentru a realiza că în timp ce tu te vaiți că sughiți și aștepți să vină un echipaj SMURD să te vadă există posibilitatea ca un alt om, sau un copil poate, să aibă cu adevărat nevoie de ajutor, iar noi să fim ocupați să-ți aducem o cană cu apă…și mai este foarte probabil ca, în cazul lor, nu minutele, doar câteva secunde pierdute să fie fatale…și în cazul astă nu credem că ne-am putea scuza pentru că tu ai vrut să te vadă un echipaj SMURD doar pentru că sughițai!”, scriu reprezentanții ISU Gorj.

Potrivit acestora, există multe astfel de apeluri și doar calmul și experiența celor care lucrează în dispecerat pot face diferența între o adevărată situație de urgență și apelurile nejustificate.

„Nu ezitați să apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112 dacă aveți sau semnalați o situație de urgență! Trebuie însă să înțelegem că nu orice situație banală reprezintă o urgență și că o ambulanță SMURD nu funcționează în regim de taxi!”, adaugă pompierii.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/un-barbat-a-sunat-la-isu-cerand-ajutor-pentru-ca-sughite-de-10-minute-53732.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/un-barbat-a-sunat-la-isu-cerand-ajutor-pentru-ca-sughite-de-10-minute-53732-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv