O femeie de 49 de ani din localitatea vasluiană Ghergheleu a fost găsită moartă pe un câmp după ce dispariția ei a fost sesizată în urmă cu trei zile. Concluziile medico-legale au indicat faptul că femeia a fost violată, fiind lăsată în agonie de cei trei autori.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au deschis dosar penal pentru omor și viol în formă agravantă, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită în urma finalizării cercetărilor. Trei tineri, de 16, 17 și 23 de ani au fost reținunți în acest caz, urmând a fi prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Agresiunea abominabilă a avut loc pe drumul ce leagă localitățile Ghergheleu (comuna Codăești) de Iaz (comuna Solești).

Din primele cercetări, victima o femeie de 49 de ani locuia singură și își câștiga existența muncind cu ziua prin sat. Pe 6 martie, femeia a fost la muncă, alături de alți oameni, la patronul magazinului din sat. Seara, după ce au terminat ziua de muncă, au mers la magazinul patronului pentru a-și primi banii și mâncarea. În local, se aflau și trei tineri, din localitatea Iaz, cu care femeia a intrat în discuție. Potrivit anchetatorilor, la un moment dat, femeia a mers la toaletă iar la scurt timp, după ea a ieșit tânărul de 23 de ani. Acesta a luat-o cu forța, pe jumătate dezbrăcată, și a aruncat-o într-o căruță.

Împreună cu ceilalți doi tineri, au plecat spre satul Iaz. Pe drum, aceștia au oprit căruța și au violat rând pe rând femeia de 49 de ani. Aceasta, afirmă anchetatorii, era în imposibilitatea de a se apăra fiind sub influența băuturilor alcoolice. După ce au batjocorit-o, cei trei agresori au abandonat victima pe câmp. La audieri, unul dintre minori a declarat că a cerut celorlalți doi tineri să se întoarcă după victimă, pentru că s-a gândit că aceasta ar putea muri dacă va rămâne peste noapte în câmp, însă niciunul nu a fost de acord. A doua zi dimineață, patronul magazinului găsind o parte din hainele victimei în toaletă, a sesizat dispariția acesteia.

Victima a fost descoperită moartă pe câmp, în apropiere de satul Iaz, abia după trei zile, pe 9 martie. După efectuarea necropsiei, având în vedere concluziile medico legale, ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care i-au prins pe agrasori, luând față de aceștia măsura reținerii pentru 24 de ore.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/trei-tineri-cu-varste-intre-16-si-23-de-ani-retinuti-dupa-ce-au-violat-o-femeie-si-au-lasat-o-sa-moara-pe-camp-53740.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/trei-tineri-cu-varste-intre-16-si-23-de-ani-retinuti-dupa-ce-au-violat-o-femeie-si-au-lasat-o-sa-moara-pe-camp-53740-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv