Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că nu a văzut textul niciunei ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, contrar afirmațiilor lui Tudorel Toader care spunea că le-a transmis, dar oportunitatea emiterii lor nu este la nivel de ministru al Justiției.

“Nu am văzut textul ordonanței pe niciuna dintre cele două subiecte”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Declarația vine după ce Tudorel Toader a afirmat săptămna trecută, la dezbaterea moțiunii simple pe Justiție, că a transmis mai departe textele ordonanțelor.

„Proiectul de Ordonanță pentru modificarea Codului penal în acord cu deciziile CCR și transpunerea diretivei privind confiscarea extinsă a fost trimis în iulie pe 17 de la Guvern la Parlament. Între timp, proiectul de ordonanță a fost actualizat, adică îmbunătățit și cu alte soluții ce fuseseră neconstituționale. (…) Eu ca ministru – împreună cu colegii mei de la direcția de elaborare – redactăm proiectele. Și le-am redactat, v-am spus. Dar momentul, oportunitatea promovării proiectului de ordonanță sau de lege nu este în sarcina mea. (…) Oportunitatea nu e a mea ca ministru al Justiției”, a spus Tudorel Toader.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/dancila-nu-am-vazut-textul-ordonantei-pe-niciuna-dintre-cele-doua-subiecte-din-justitie-53736.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/dancila-nu-am-vazut-textul-ordonantei-pe-niciuna-dintre-cele-doua-subiecte-din-justitie-53736-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv