Ministrul Educației Naționale a anunțat, luni, în Parlament, la Ora Guvernului, că structura anului școlar a fost așezată astfel încât primul semestru să nu fie fragmentat cu vacanțe.

“Structura anului școlar a fost așezată astfel încât să nu risipim timpul semestrului 1, fragmentând semestrul acesta cu vacanțe, iar în ceea ce privește liceele tehnologice, învățământul profesional și tehnologic profesorii nu-și puteau efectua vacanța prevăzută de lege și elevii erau nemulțumiți. S-a redus semestrul cu 3-4 săptămâni, situație în care nu pleacă nimeni de la școală, pentru că din cele 215.000 de posturi didactice, 16.000 sunt în plata cu ora și alte 4.000 de posturi sunt acoperite de oameni care nu au calificarea necesară. Nu se pune problema ca cineva să plece din sistemul de învățământ”, a declarat Andronescu.

Totodată, ministrul a făcut referire și la programul ROSE, care cuprinde dotarea cu logistica necesară predării a 1.000 de licee tehnologice.

“Din fonduri rambursabile, programul ROSE, dintr-un împrumut cu Banca Mondială, cuprinde dotarea cu logistica necesară predării a 1.000 de licee tehnologice pentru a crește atractivitatea acestui sector și pentru a asigura componenta lucrărilor practice. Din surse nerambursabile, anul acesta avem în buget 2 miliarde. Dintre proiectele pe care le avem în derulare, proiectul CRED prevede formarea a 55.000 de cadre didactice, urmând a fi cele care diseminează informația primită către restul de 215.000 de cadre didactice”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/andronescu-structura-anului-scolar-a-fost-asezata-astfel-incat-sa-nu-risipim-timpul-semestrului-1-53745.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/andronescu-structura-anului-scolar-a-fost-asezata-astfel-incat-sa-nu-risipim-timpul-semestrului-1-53745-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv