Mii de hectare de teren au fost afectate de 270 de incendii de vegetație, duminică, pompierii intervenind pentru a stinge flăcările Buzău, Dâmbovița, Gorj, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiile s-au produs din cauza temperaturilor ridicate.

„S-au înregistrat 270 de incedii de vegetație, care au afectat mii de hectare de teren. La ora 18.00, peste 300 de pompieri cu 70 de autospeciale, motopompe și alte mijloace tehnice erau angrenate în misiuni de stingere a arderilor necontrolate. În zonele unde numărul incendiilor a fost considerabil (Buzău, Dâmbovița, Gorj, Tulcea, Valcea și Vrancea) personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele operative angrenate în misiuni”, a transmis IGSU.

La ora transmiterii acestei știri sunt în curs de derulare intervenții pentru localizarea și stingerea incendiilor de vegetație uscata în zona București-Ilfov și județele Argeș, Buzău, Prahova și Mehedinți.

IGSU face un apel către cetățeni să întrerupă acțiunile de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități, mai ales ținând cont de faptul că mai multe județe din țară sunt sub atenționări de vânt.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/mii-de-hectare-de-teren-afectate-de-incendiile-de-vegetatie-produse-in-tara-53727.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/mii-de-hectare-de-teren-afectate-de-incendiile-de-vegetatie-produse-in-tara-53727-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv