Ministrul Transporturilor a solicitat reprezentanților statului în AGA înlocuirea din funcție a directorului general al CFR Călători, Leon Bărbulescu, care nu cunoaște proiectele la care trebuie să lucreze sau bugetul de care dispune, a anunțat sâmbătă ministrul Răzvan Cuc.

Lucian Cuc spune că nu poate să dea afară un director de la o companie care este guvernată în baza legii privind guvernanța corporativă în întreprinderile de stat, dar că a avut discuții cu reprezentantul în Adunarea Generală a Acționarilor.

„Mi-am arătat nemulțumirea vizavi de activitatea domnului director de la CFR Călători. M-am supărat pe domnul director că s-a antepronunțat îinainte ca cei de la AGIFER să spună care au fost cauzele deraierii. Dânsul, în momentul în care a intrat în direct a demonstrat că avem un director care ne spune că trebuie să facem lucrurile ca să fie bine, să nu fie rău și că este trezit din somn, atunci avem o problemă. Nu știe ce buget, nu știe ce proiecte are, nu știe nimic”, a declarat ministrul.

Ministrul Transporturilor a precizat că săptămâna viitoare va expira contractul de mandat al directorului general al CFR Călători și că propunerea Consiliului de Administrație va fi numirea unei alte persoane.

În urmă cu o săptămână, în week-end, trei trenuri au deraiat în aceeași zi, iar vineri seară o altă garnitură de călători a blocat circulația în județul Bistrița-Năsăud.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/ministrul-transporturilor-anunta-schimbarea-directorului-general-cfr-calatori-53719.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/ministrul-transporturilor-anunta-schimbarea-directorului-general-cfr-calatori-53719-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv