Fostul premier italian Silvio Berlusconi este anchetat pentru presupuse fapte de corupție într-un caz privind participația holdingului său Fininvest la Banca Mediolanum, care se ocupă de administrarea de active, a declarat vineri o sursă judiciară, potrivit Reuters.

În 2014, Fininvest, care deține 30% din Mediolanum, a fost obligată de către Banca Italiei să vândă peste 20% deoarece lui Berlusconi nu i s-a mai permis să dețină mai mult de 10% dintr-o companie financiară după ce a fost condamnat pentru fraudă fiscală.

O curte de apel italiană a aprobat ulterior solicitarea Fininvest de a anula vânzarea participației. Procurorii din Roma susțin însă că decizia din 2016 a unei instanțe administrative de top a fost aranjată.

Holdingul Fininvest nu a putut fi contactat deocamdată pentru a face comentarii, a precizat Reuters.

Avocatul lui Berlusconi, Niccolo Ghedini, a spus că informațiile vizează un caz împotriva lui Berlusconi care a fost deja închis. “Și suntem siguri că acest lucru se va întâmpla din nou”, a declarat el.

Berlusconi este liderul partidului de centru-dreapta Forza Italia. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/silvio-berlusconi-anchetat-pentru-coruptie-53697.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/silvio-berlusconi-anchetat-pentru-coruptie-53697-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv