Președintele sud-coreean Moon Jae-In a decis înlocuirea ministrului pentru Unificare, care are un rol important în gestionarea relațiilor cu Coreea de Nord, cu un confident de-al său, a anunțat vineri Administrația Prezidențială din Coreea de Sud, relatează Reuters.

Kim Yeon-Chul, directorul Institului Coreean pentru Unificare Națională, îl va înlocui pe Cho Myoung-Gyon, actualul ministru, și va prelua datoria de rezolvare a problemelor dintre cele două țări, pentru crearea unei „noi Peninsule Coreene”.

Ministerul pentru Unificare din Coreea de Sud este responsabil pentru gestionarea relațiilor cu Coreea de Nord.

„Este persoana potrivită, are aceeași viziune ca președintele pentru o nouă Peninsulă Coreeană, bazată pe pace și cooperare. Va conduce Ministerul pentru Unificare fără probleme și va implementa rapid acordurile inter-coreene”, a declarat un purtător de cuvânt al președintelui sud-coreean Moon Jae-In.

Schimbarea face parte din cea mai mare reorganizare a cabinetului de miniștri din anul 2017, fiind schimbați mai mulți miniștri, printre care cei de Interne, Cultură, Transport și Sport.

 

Demiterea și înlocuirea lui Cho Myoung-Gyon vine la o săptămână de la summitul din Vietnam, dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un. Summitul celor doi lideri din Vietnam s-a terminat săptămâna trecută fără semnarea unui acord și fără un plan pentru o a treia întâlnire.

Cele două părți au oferit explicații diferite pentru încheierea bruscă a summitului din Vietnam. Donald Trump a transmis că Administrația de la Phenian dorea ridicarea completă a sancțiunilor, lucru pe care nu a putut să îl accepte.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, a transmis că Administrația de la Phenian a cerut o ridicare parțială a sancțiunilor în schimbul desființării centrului nuclear Yongbyon, cel mai important din Coreea de Nord

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/la-o-saptamana-dupa-esecul-summitului-din-vietnam-coreea-de-sud-schimba-ministrul-responsabil-pe-coreea-de-nord-53691.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/la-o-saptamana-dupa-esecul-summitului-din-vietnam-coreea-de-sud-schimba-ministrul-responsabil-pe-coreea-de-nord-53691-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv