China se confruntă în luna februarie cu cea mai mare scădere a exporturilor chineze din ultimii trei ani, informează BBC.

Datele oficiale arată că exporturile din China au scăzut cu 20,7% față de anul precedent, în taxării suplimentare impusă de Statele Unite în disputa comercială începută anul trecut. Importurile au scăzut cu 5,2%, anunțul rezultatelor afectând piețele bursiere asiatice.

Căderea exporturilor depășește cu mult prognoza realizată de un grup de economiști pentru Reuters, care anticipau o scădere de 4,8%.

Statele Unite și China și-au impus reciperc tarife vamale suplimentare pe bunurile în valoare de miliarde de dolari, încă din iulie 2018. Chiar dacă declarațiile oficiale au fost optimiste, lipsa unei înțelegei înseamnă creșteri imediate de taxe vamale pe bunuri din China în valoare de 200 miliarde de dolari, urmate de măsuri asemănătoare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/china-se-confrunta-cu-cea-mai-mare-scadere-a-exporturilor-din-ultimii-trei-ani-53696.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/china-se-confrunta-cu-cea-mai-mare-scadere-a-exporturilor-din-ultimii-trei-ani-53696-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv