Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta a intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a 14 incendii care au afectat 42 de hectare de vegetație uscată și stuf și trei anexe gospodărești.

Din cele 14 incendii, 13 au pornit de la igienizările prin ardere, a menționat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Cea mai mare suprafață, respectiv 20 de hectare, a fost incendiată la marginea orașului Tulcea, incendiul care amenința casele din apropiere fiind stins de șase lucrători după câteva ore de la apariția flăcărilor.

În luna februarie, pompierii tulceni au intervenit la peste 50 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață totală de peste 2.500 de hectare.

Persoanele care vor să igienizeze prin ardere suprafețele deținute trebuie să informeze primăriile care le eliberează un permis de lucru cu foc, potrivit ISU Delta.

Printre măsurile obligatorii de protecție care trebuie respectate se află incendierea suprafețelor în condiții meteorologice fără vânt, colectarea în grămezi a deșeurilor, curățarea de vegetație a suprafeței din jurul grămezii pe o distanță de cinci metri, executarea arderii în zone în care să nu se permită propagarea focului la fondul forestier sau la construcții și să nu afecteze rețele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri material necombustibile. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/tulcea-peste-40-de-hectare-afectate-de-incendii-intr-o-singura-zi-53680.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/tulcea-peste-40-de-hectare-afectate-de-incendii-intr-o-singura-zi-53680-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv