Facebook a eliminat, joi, conturi false din România și Marea Britanie utilizate în acțiuni coordonate de influențare a opiniilor în scopuri politice, anunță compania online din Statele Unite.

“Astăzi, am eliminat 137 de conturi Facebook și Instagram, pagini și grupuri implicate în acțiuni coordonate lipsite de autenticitate în cadrul unei rețele axate pe Marea Britanie. Persoanele din spatele acestor conturi se prezentau ca fiind activiști de extremă-dreapta și anti-extremă-dreapta, schimbând frecvent numele paginilor și grupurilor, folosind conturi false pentru a se implica în discursuri pentru promovarea urii și pentru a difuza comentarii care să genereze disensiuni în dezbaterile politice din Marea Britanie”, anunță compania Facebook într-un comunicat postat pe un blog propriu.

“Separat, am eliminat 31 de pagini, grupuri și conturi de Facebook implicate în acțiuni coordonate lipsite de autenticitate în cadrul unei rețele care acționa în România și folosea o combinație de conturi false pentru a induce în eroare alte persoane (…)”, precizează rețeaua de socializare online.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/facebook-a-eliminat-conturi-false-din-romania-si-marea-britanie-folosite-in-campanii-pentru-dezinformare-53689.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/facebook-a-eliminat-conturi-false-din-romania-si-marea-britanie-folosite-in-campanii-pentru-dezinformare-53689-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv