Senatul a adoptat, miercuri, proiectul legislativ prin care pe 1 noiembrie este instituită ca Ziua Națională a Radioului, zi în care autoritățile centrale și locale pot organiza manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

Proiectul a fost adoptat cu 58 de voturi „pentru” și 10 abțineri.

Potrivit raportului comisiei sesizate, „inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 1 noiembrie ca Ziua Națională a Radioului, propunându-se ca autoritățile administrației publice centrale și locale să poate organiza manifestări cu caracter cultural-științific dedicate sărbătoririi acestei zile sau să poată acorda sprijin logistic/financiar organizațiilor neguvernamentale sau altor instituții care organizează astfel de manifestări. Potrivit Expunerii de motive, pe 1 noiembrie 1928, la ora 17.00 a început emisia oficială a postului de radio din București”.

Conform formei inițiatorului, „se instituie ziua de 1 noiembrie ca Ziua Națională Radioului”.

De asemenea, potrivit sursei citate, „autoritățile administrației publice centrale și locale pot organiza manifestări cu caracter cultural-științific dedicate sărbătoririi acestei zile sau pot acorda sprijin logistic și/sau financiar organizațiilor neguvernamentale sau altor instituții care organizează astfel de manifestări”.

Un alt aspect motivat în expunerea de motive constă în faptul că, „scopul prezentei inițiative legislative este ca, în anul în care sărbătorim centenarul unității naționale și 90 de ani de existență a Societății Românede Radiodifuziune, să ofere o recunoaștere a rolului determinant al radioului în istoria României și un prilej de sărbătoare națională pentru toți cei care – jurnaliști, tehnicieni, artiști – s-au pus în slujba transmiterii valorilor pe calea undelor”.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/senatul-a-adoptat-proiectul-pentru-instituirea-pe-1-noiembrie-a-zilei-nationale-a-radioului-53665.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/senatul-a-adoptat-proiectul-pentru-instituirea-pe-1-noiembrie-a-zilei-nationale-a-radioului-53665-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv