Beresheet, prima sondă lunară israeliană, care a fost lansată pe 22 februarie, de la un centru spațial din SUA, a trimis primul ei „selfie” cu Terra, realizat la o distanță de 37.600 de kilometri, au anunțat coordonatorii misiunii, potrivit Le Figaro.

Imaginea, care include o parte din sonda lunară Beresheet, cu Terra în fundal, a fost trimisă la centrul de control spațial din Yehud, Israel, potrivit unui comunicat emis de principalii responsabili ai misiunii, SpaceIL și Israel Aerospace Industries.

Aceasta este prima misiune lunară realizată cu ajutorul unei companii spațiale private și, totodată, prima organizată de Israel.

Până în prezent, doar Rusia, SUA și China au organizat misiuni pe Lună, aflată la o distanță de 384.000 de kilometri de Terra.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/prima-sonda-lunara-a-israelului-a-trimis-primul-ei-selfie-cu-terra-53663.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/prima-sonda-lunara-a-israelului-a-trimis-primul-ei-selfie-cu-terra-53663-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv