Incidentul s-a petrecut în incinta clinicii private MedLife din Galați, medicul agresat fiind Ioan Costache Botezatu, care a lucrat mai bine de trei decenii, dintre care aproape două decenii ca șef de secție obstetrică-ginecologie, la Maternitatea „Buna Vestire”.

Un aparent banal consult ginecologic de la o clinică privată din Galați s-a transformat într-un scandal de proporții și s-a soldat deja cu un dosar penal. Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în dimineața zilei de 20 februarie, atunci când la cabinetul medical al mediului ginecolog Ioan Costache Botezatu (68 ani), din incinta clinicii private MedLife, s-a prezentat un tânăr de 23 de ani, cunoscut sub numele de Cristi Spaidăr, împreună cu o domnișoară pe care a prezentat-o drept partenera lui de viață. Deși nu avea programare, tânărul a insistat ca medicul să o vadă pe femeia care-l însoțea, iar ca urmare a rugăminților medicul a fost de acord, temându-se ca nu cumva să fie vorba de o urgență medicală (având în vedere modul cum era prezentată problema). Apoi, tânărul a insistat să fie de față la consultul ginecologic și, după un moment de ezitare, dr. Botezatu și-a dat acordul, fără să bănuiască ce avea să urmeze.

În cabinet, medicul a fost supus de bărbat la un adevărat tir de întrebări despre consult, motiv pentru care, agasat, l-a rugată să părăsească încăperea și să-l lase să continue procedurile conform standardelor. Tânărul a refuzat și a început să-i adreseze medicului injurii, moment în care dr. Botezatu a ieșit pe hol și a cerut asistentei să sune la Poliția. Acest lucru l-a înfuriat la culme pe bărbat, care l-a îmbrâncit violent pe medic, acesta căzând și lovindu-se cu capul de un birou.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat un tânăr de 23 de ani care provocase scandal pe holurile unității. Acesta a fost sancționat contravențional. Ulterior, a fost depusă o plângere că bărbatul ar fi agresat un medic, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Amenda a fost de 1.500 de lei și a fost aplicată pentru pentru tulburarea ordinii si liniștii publice. Individul amendat este cunoscut sub numele de Cristi Spaidăr și este suspectat, după câte ne-a spus surse din zona anchetei, că ar face parte din lumea interlopă. Există informații că bărbatul s-ar ocupa cu furnizarea de fete și de băieți pentru piața sexului din Elveția și Austria.

Ulterior, medicul a postat pe Facebook imagini în care se vede cum este bruscat, precizând că nu se teme de agresor.

„Postarea este un strigăt despre comportamentul multor pacienți, ajungându-se și la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, scrie doctorul, anunțând că a depus plângere.

După cum a mărturisit pentru „Adevărul”, dr Botezatu a adus pe lume, în cariera sa, peste 10.000 de copii, fiind pentru prima dată când este implicat într-un incident de acest fel. Explicațiile postate pe o rețea de socializare de către Cristi Spaidăr sunt și ele destul de interesante.

Acesta afirmă că nu a vrut să-l agreseze pe medic și că a făcut un gest necugetat deoarece era foarte nervos. El susține că iubita lui era la consult în urma unei programări și medicul l-ar fi dat afară din cabinet într-un mod foarte jignitor după ce a cerut explicații cu privire la programarea unei intervenții medicale ulterioare.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/motivul-pentru-care-un-interlop-l-a-batut-pe-medicul-ginecolog-care-i-consulta-concubina-53668.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/motivul-pentru-care-un-interlop-l-a-batut-pe-medicul-ginecolog-care-i-consulta-concubina-53668-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv