Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după ce Curtea Constituțională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituțională, că va retrimite proiectul în Parlament.

“Întreb și eu acum cine a oprit PSD să facă investiții majore în ultimii doi ani? De ce albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero, în locul construirii de autostrăzi și spitale. Am afirmat și repet – guvernarea PSD a eșuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean atunci să plece și să lase pe alții care se pricep. Având în vedere toate acestea voi retrimite Parlamentului pentru corectură și îmbunătățire Legea bugetului. Mesajul este simplu- faceți un buget sănătos pentru România. Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât bugetul să fie unul chiar pentru dezvoltarea României”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a acuzat PSD a construit un buget pe 2019 care prevede o reducere semnificată a bugetelor locale.

“Cine va deconta nota pentru dezastrul din economie? Din păcate, răspunsul e simplu – cetățenii și mediul privat. Creșterea de taxe și impozite, aceasta e nota generoasă a PSD. Degeabă strigă PSD sus și tare că de vină sunt alții. Nu, nu sunt alții. Principalul vinovat că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD. Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limintate și nu voi ezita să contest orice măsură care afectează statul român, economia de piață. Vedem cum liderii și propaganda pesedistă repetă obsesiv că acest buget e al investițiilor și beneficiari iprincipali sunt comuntățile locale. Dar în realitate bugetul prevede o reducere semnificată a bugetelor locale. Se prevede o sumă de 1,2%. E cea mai scăzută valoare a ponderii din PIB în ultimii zece ani, iar sumele alocate pentru investiții sunt cu un 1 miliard mai mici față de 2018”, a mai spus Iohannis.

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecția sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/iohannis-retrimite-parlamentului-legea-bugetului-pe-2019-53666.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/iohannis-retrimite-parlamentului-legea-bugetului-pe-2019-53666-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv