Administrația americană pentru alimente și medicamente a avertizat, marți, consumatorii să nu folosească trei produse cosmetice vândute de producătorul american Claire’s Stores Inc, deoarece a găsit azbest, care este cunoscut drept un compus cancerigen, transmite site-ul agenției de știri Reuters.

FDA a găsit menționat că azbestul a fost găsit în talcul utilizat pentru producerea unor farduri de ochi și a celor de contur, precum și în pulberea compactă.

Claire a contestat rezultatele testului FDA, spunând că „prezintă erori semnificative” și că agenția americană a catalogat greșit „unele fibre din produse drept azbest”. „Nu există dovezi că vreun produs vândut de Claire este nesigur”, au declarat reprezentanții retailerului care a ieșit din faliment în octombrie.

Cu toate acestea, compania a menționat că, dintr-o prudență excesivă, a eliminat cele trei produse în cauză din magazine, precum și „oricare alte produse cosmetice rămase pe bază de talc”.

FDA știe încă din cursul anului 2017, că în unele produse ale Claire’s și ale Justice, un alt retailer american, a fost semnalată existența azbestului. Din această cauză, cei doi retialeri au scos ulterior de pe piață anumite produse, cum ar fi cremele cu sclipici, fardurile de ochi și seturile de machiaj.

În cursul lunii februarie 2019, agenția americană i-a verificat, din nou, pe cei doi retaileri și a găsit azbest în cele trei produse Claire’s și unul al Justice, dar cel din urmă le-a retras deja de pe piață. Companiile nu refuzat să dea numele exact al celor trei produse, iar FDA nu le poate obliga să facă acest lucru.

Agenția americană se confruntă, în prezent, cu un alt caz celebru, în care a fost semnalat azbest: pudra de talc de la Johnson & Johnson (J&J), caz semnalat de Reuters, la mijlocul lunii decembrie 2018. În ciuda faptului că, în ultimii ani, J&J a pierdut mai multe procese, în America, în cadrul cărora s-a dovedit că produsele sale au provocat cancer, compania continuă să-și susțină nevinovăția.

În aceste condiții, FDA a anunțat ca va lucra cu Congresul pentru a actualiza cadrul de reglementare privind produsele cosmetice, care este nemodificat de peste 80 de ani pentru cosmetice.

Astfel, în prezent nu există cerințe legale pentru niciun producător de cosmetice care își vinde produsele consumatorilor americani pentru a le testa în ceea ce privește siguranța.

Azbestul este un ingredient care se găsește, de obicei, lângă talc, astfel că talcul trebuie bine purificat pentru a putea fi folosit.

În august 2018, Claire’s avea 2.471 de magazine în America și Europa.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/azbest-gasit-in-trei-produse-cosmetice-53659.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/azbest-gasit-in-trei-produse-cosmetice-53659-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv