Autoritățile americane au aprobat utilizarea unui spray nazal cu o substanță apropiată de ketamină (esketamină), pentru a trata depresia în cazurile unde alte medicamente au eșuat, informează dpa.

Noul spray Spravato poate fi utilizat doar împreună cu un antidepresiv oral și numai de către cei care au fost diagnosticați cu “depresie rezistentă la tratament”, a indicat marți Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA (Food and Drug Administration, FDA).

Spray-ul poate da însă efecte secundare cum ar fi “starea de sedare, tulburările de atenție și de raționare, folosirea abuzivă și gândurile și comportamentele suicidare”, a precizat FDA.

Prin urmare, pacienții vor putea utiliza spray-ul, dezvoltat de o subsidiară a Johnson and Johson, Janssen, doar într-un cabinet medical certificat, fără a-l putea lua acasă.

“Exista de mult timp nevoia pentru tratamente adiționale eficiente în cazul depresiei rezistente la tratament, o afecțiune gravă, care pune în pericol viața”, a declarat Tiffany Farchione din cadrul FDA.

Ketamina a fost folosită de mult timp de medici și veterinari pe post de anestezic și este, de asemenea, consumată ilegal ca drog recreațional la petreceri. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/autoritatile-au-aprobat-utilizarea-unui-spray-nazal-cu-o-substanta-apropiata-de-ketamina-pentru-tratarea-depresiei-53658.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/autoritatile-au-aprobat-utilizarea-unui-spray-nazal-cu-o-substanta-apropiata-de-ketamina-pentru-tratarea-depresiei-53658-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv