Reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași îi iau apărarea învățătorului de la Colegiul „Mihai Eminescu” din oraș, care a corectat greșit lucrarea unui elev din clasa a doua, invocând o abordare „rău-voitoare”.

USLIP Iași a transmis, marți, printr-un comunicat de presă, că exercițiul efectuat de învățător trebuie cercetat în integralitate, deoarece scoaterea din context poate duce la interpretări eronate.

”Chiar dacă am putea vorbi de o greșeală a cadrului didactic, ni se pare inadmisibilă maniera de a aduce în fața opiniei publice viața profesională a unui om pentru a fi lovită cu <pietre>”, spun reprezentanții USLIP Iași în comunicatul de presă citat.

Potrivit documentului, până în prezent, cariera dascălului a fost una „ireproșabilă”, fiind respectat deopotrivă de colegi, părinți și elevi.

Totodată, reprezentanții USLIP vorbesc despre „derapaje comportamentale” în cazul tatălui elevului a cărui lucrare a fost corectată greșit, fiind invocat chiar „un istoric al relației școală-părinte marcat de violență din partea ultimului”, precum și faptul că acesta ar fi fost „în atenția organelor de cercetare pentru agresiuni la adresa cadrelor didactice”.

Un învățător din Iași a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe facebook și a devenit virală, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele”.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat, marți, că se impune evaluarea învățătorului din Iași care a corectat lucrarea elevului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/sindicalistii-din-invatamantul-preuniversitar-ii-iau-apararea-invatatorului-care-a-scris-patinuar-53644.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/sindicalistii-din-invatamantul-preuniversitar-ii-iau-apararea-invatatorului-care-a-scris-patinuar-53644-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv