Omul de afaceri Ștefan Mandachi, din Suceava, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova și îi provoacă pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute. Mandachi îi provoacă pe Ion Țiriac, Gigi Becali și Viorel Cataramă.

Omul de afaceri Ștefan Mandachi anunță, într-un videoclip postat pe youtube, că a făcut un calcul și, până acum, a pierdut un an și jumătate din viață la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere.

Mandachi vorbește, în videoclip, despre bucuria care l-a cuprins când a auzit că se va construi Autostrada Unirii și despre dezamăgirea de a parcurge 1000 de kilometri în 16 ore, pe drumul unde a sperat să găsească oameni care lucrează la autostradă.

„Din 1 decembrie 2018, trăiesc o stare de bucurie deplină. Atunci au vuit televiziunile că în sfârșit se construiește autostrada Unirii, spre Moldova. Chiar a doua zi am vrut să fug, să îmbărbătez muncitorii de la autostradă, dar, hai, totuși să nu exagerăm că, de, au fost Revelionul, Boboteaza, Mica Unire. Nu suntem în China, să facem 1000 de km într-o lună, dar de data asta, chiar plec spre București să felicit oamenii de pe marele șantier. Sigur voi vedea mii de oameni muncind cu drag și spor! Sute de macarale, buldozere, excavatoare, camioane. Atâta-s de fericit, încât i-am iertat pe toți vinovații pentru calvarul de pe șosele de 15 ani, de când am permis. De azi uit că România mor anual 2.000 de oameni în accidente rutiere. Adică mai mulți decât au murit la Revoluție. Practic, avem în revoluție în fiecare an. Din `89, în accidente au murit peste 60.000 de oameni, cam cât populația orașului Alba-Iulia. Oare câți ar fi supraviețuit dacă aveam autostrăzi? Ajung în Fălticeni. Nimic. Roman, Bacău. Nimic. Focșani? Zero. Buzău. Nimic. Bun venit în București! Nimic , dar nu mă dau bătut. Mă întorc pe partea cealaltă. Brăila, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani. Nimic. M-am întors viu la Suceava. Am condus 1000 de km în mai mult de 16 ore”, spune omul de afaceri Ștefan Mandachi.

Omul de afaceri spune că el, împreună cu toți românii care circulă „indiferenți” pe marginea gropii sunt vinovați pentru că nu sunt autostrăzi.

„Mii de mașini au trecut pe lângă mine, la doi-trei metri. M-am dus bou ș-am venit vacă. Și eu sunt vinovat! Eu și toți românii care circulăm indiferenți pe margina gropii. Culmea! Suntem tăcuți. Probabil ne place acolo. Dacă un singur angajat , dintre cei 500 pe care îi am nu își primește salariul, cine răspunde? Eu! Dacă pe data de 25 ale lunii, compania mea nu achită, integral și milimetric, impozitele, cine răspunde? Tot eu! Dar pentru că de 30 de ani nu avem un centimetru de autostradăîn Moldova, răspunde cineva? Pentru că suntem luați de proști”, a mai spus Mandachi.

Pentru a nu îmbătrâni fără să aibă parte de autostradă în Moldova, Mandachi a lansat o provocare pentru toți românii: „În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-și suspende activitate! E foarte simplu! Eu provoc trei anteprenori: Ion Țiriac, Gigi Becali, Viorel Cataramă. Eu sunt doar unul, dar dacă am fi 1000? Dacă am fi un milion sau cinci milioane? Eu vreau autostradă aici, în Suceava, în Bucovina, dar tu poate vrei în Munții Apuseni, în Maramureș, la Craiova sau la Timișoara. Anii trec, mă tem că mă ajung bătrânețile și nu mai apuc să văd autostradăla noi, așa că, am construit eu un metru de autostradă în Moldova”, afirmă Ștefan Mandachi, în timp ce pe imagini se desfășoară imagini cu șantierul primului și singurului metru de autostradă din Moldova.

Autostrada Târgu Mureș – Iași, numită și Autostrada Unirii, va fi construită pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureș, unde se va lega de Autostrada A3.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/protest-inedit-un-om-de-afaceri-a-construit-primul-si-singurul-metru-de-autostrada-din-moldova-53638.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/protest-inedit-un-om-de-afaceri-a-construit-primul-si-singurul-metru-de-autostrada-din-moldova-53638-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv