Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat, marți, că se impune evaluarea învățătorului din Iași care a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”.

“Regret nespus ce s-a întâmplat și o să mă interesez ce caută doamna aceea învățătoare sau ce o fi dânsa care scrisul corect al unui copil. M-a revoltat și pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat”, a declarat ministrul Educației Naționale, la Parlament.

Întrebată ce ar putea face Ministerul Educației în acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: “Păi să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, da? Să vedem dacă mai poate rămâne la catedră dacă nu știe scrie corect românește sau nu. Acest lucru aș vrea eu să întreb și să aflu și să văd ce a făcut directorul. Este îngrozitor de neplăcut și pentru mine să văd că un profesor dintr-o școală unde elevul se duce să învețe …Sper să fie un caz singular”.

Reacția ministrului vine după ce un învățător din Iași a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Greșeala a fost descoperită după ce tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe Facebook și a devenit virală, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele”. Părintele din Iași se arată nemulțumit de modul în care învățătorul de la Colegiul „Mihai Eminescu” a evaluat lucrarea copilului său, din clasa a II-a și indică cu roșu greșeli inexistente, publicând un fragment din lucrarea copilului pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/ministrul-educatiei-o-trimite-la-evaluare-pe-invatatoarea-care-i-a-corectat-elevului-de-clasa-a-ii-a-cuvantul-corect-53636.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/ministrul-educatiei-o-trimite-la-evaluare-pe-invatatoarea-care-i-a-corectat-elevului-de-clasa-a-ii-a-cuvantul-corect-53636-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv