Un val de incendii la miriști a izbucnit în sud-estul țării, ca în tot restul țării, punând pompierii la grea încercare, Inspectoratul pentru Situații de Urgențe.

Incendierea miriștilor, pentru pregătirea culturilor, este o tactică des folosită de țărani pentru a scăpa de resturile vegetale și de a curăța astfel repede și simplu terenul. Metoda este însă interzisă pentru că provoacă distrugeri și pe alte suprafețe care nu sunt neapărat agricole, reprezentând și un pericol pentru așezări, construcții sau pentru trecători.

De la finele lui februarie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea primește zilnic câteva solicitări de acest gen, pentru stingerea unor incendii izbucnite la vegetație uscată, în tot județul Constanța. Sunt astfel de focuri inclusiv în orașe, inclusiv în reședința de județ. Într-o singură zi, de exemplu, cum este marți, 5 martie, până la ora 15.00, au fost înregistrate 5 incendii la vegetație uscată. Au ars porțiuni din terenul de lângă Autostrada Soarelui (A2), în dreptul Medgidiei, sau în zona poligonului Mangalia sau pe alei din municipiul Constanța.

„Nu am avut vreme nici de statistici, pompierii noștri aleargă din foc în foc. Incendiile pot izbucni și de la o țigară aruncată pe un drum. Dar ca anul acesta nu ni s-a întâmplat niciodată“, a declarat Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt ISU Constanța.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/judetul-constanta-val-de-incendii-provocate-de-oamenii-care-dau-foc-campurilor-pentru-a-pregati-terenul-de-cultivat-53640.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/judetul-constanta-val-de-incendii-provocate-de-oamenii-care-dau-foc-campurilor-pentru-a-pregati-terenul-de-cultivat-53640-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv