Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu, atașat al apărării român în Republica Algeriană, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială, a murit luni în camera de hotel din Bamako, unde era cazat, informează MApN, care precizează că primele date arată că ofițerul a murit din cauze naturale.

„Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, atașat al apărării român în Republica Algeriană Democratică și Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat. Din primele date, ofițerul a decedat în cursul acestei dimineți, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritățile judiciare maliene. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako”, au precizat reprezentanții MApN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Apărării, ofițerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naționale din anul 1989, era căsătorit și avea un copil.

Acesta era veteran al teatrului de operații Afganistan, și, anterior acreditării ca atașat român al apărării la Alger, a activat ca atașat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

Ofițerul a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

„Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislația maliană, repatrierea trupului neînsuflețit al militarului. Conducerea M.Ap.N. își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate”, mai arată Ministerul în sursa citată.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/mapn-ofiter-roman-aflat-in-misiune-oficiala-in-mali-a-murit-in-camera-de-hotel-53629.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/mapn-ofiter-roman-aflat-in-misiune-oficiala-in-mali-a-murit-in-camera-de-hotel-53629-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv