O fată de 3 ani din comuna băcăuană Plopana a ajuns în comă la spital, după ce peste ea a căzut un televizor. Incidentul s-a petrecut când părinții erau plecați de acasă, iar fetița și 5 frați ai ei erau în grija unui bărbat. Anul trecut, fetița a fost operată după ce peste ea a căzut un frigider.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, Cătălina Crețu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că o fetiță în vârstă de trei ani a fost transportată, duminică după-amiază, la spital, după ce peste ea a căzut un televizor.

Potrivit sursei citate, în momentul în care a avut loc accidentul, copilul și ceilalți cinci frați de 5,7, 8, 11 și 12 ani se aflau în grija unui localnic.

„Este vorba despre un eveniment care s-a întâmplat când cei șase minori se aflau la domiciliu, supravegheați de o persoană de 48 de ani, din localitate. La un moment dat, unul dintre minori s-a urcat pe un dulap pe care era un televizor, s-a dezechilibrat, a căzut dulapul și implicit și televizorul, care a lovit în zona capului o minoră trei ani, care a fost transportată la spital. S-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cătălina Crețu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Imediat după accident, fetița a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Bacău, în comă.

Părinții au anunțat că anul trecut aceasta a fost operată, după ce peste ea a căzut un frigider.

„Acum este în stare mai bună, intubată, deschide ochii, față de cum a venit este o evoluție favorabilă. Ea a venit în comă, într-o comă II, nu deschidea ochii, nu vorbea, s-a făcut tomograf în urgență și s-au identificat mai multe leziuni nechirurgicale. A fost transportată în Secția de ATI, pentru tratament și monitorizare. Va rămâne internată, să vedem cum evoluează. De la familie am înțeles că anul trecut a mai avut un trauamatism, i-a căzut un frigider în cap. Am înțeles că a avut o intervenție chirurgicală atunci”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Dan Andronic, medic specialist neurochirugie.

Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău a deschis o anchetă în acest caz.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/o-fetita-de-trei-ani-a-ajuns-in-coma-la-spital-dupa-ce-peste-ea-a-cazut-un-televizor-53624.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/o-fetita-de-trei-ani-a-ajuns-in-coma-la-spital-dupa-ce-peste-ea-a-cazut-un-televizor-53624-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv