Celebrul cântăreț a fost descoperit mort luni dimineață, de echipa de medici și de polițiștii chemați la locuința sa din Dunmow, Essex.

Poliția a informat într-un comunicat că decesul nu este considerat suspect, dar că va fi efectuată o autopsie.

Flint se număra printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, având o prezență pe scenă plină de energie, dar și un aspect fizic ieșit din comun, mai ales cu coafura și tatuajele sale.

Născut în Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat în Braintree, Essex, pe când era copil și l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oraș.

Inițial, Flint a fost dansatorul trupei și a debutat ca solist cu piesa “Firestarter”, cu care a devenit celebru la nivel mondial.

Trupa britanică The Prodigy și-a lansat al șaptelea de studio, după o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, cu titlul “No Tourists”. Materialul discografic era o continuare a albumului “The Day is My Enemy”, lansat în 2015.

În 2015, după lansarea celui de-al șaselea album de studio, “The Day is My Enemy”, în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei britanici luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii.

Membrii formației The Prodigy au declarat la momentul respectiv că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, și că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri.

The Prodigy a fost înființată în 1990, iar primul album, “Experience”, a fost lansat în 1992, fiind urmat de “Music for the Jilted Generation” (1994), “The Fat of the Land” (1997), “Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), “Invaders Must Die” (2009) și “The Day Is My Enemy” (2015).

Printre piesele care au adus faimă grupului se numără “Voodoo People”, “No good”, “Firestarter”, “Breathe” și “Smack My Bitch Up”.

Nominalizată la două premii Grammy și cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincții, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards și cinci MTV Europe Music Awards.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/keith-flint-solistul-trupei-prodigy-descoperit-mort-53619.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/03/keith-flint-solistul-trupei-prodigy-descoperit-mort-53619-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv